ePUB is de standaard onder de eBooks. Maar wat is ePUB? Hoe maak je een ePUB? Hoe lever je een ePUB goed aan? De workshops van ePUB Pro helpen u zelf met ePUB aan de slag te gaan. Theorie en praktijk lopen in elkaar over in deze vier uur durende “hands-on” ervaringsgerichte seminars.

Wilt u:

Dan komt u bij de workshops van ePUB Pro goed aan uw trekken. U krijgt daarnaast een aantal bijzondere tips en trucs van professionals. Als u echt in de hoogste versnelling ePUBs wilt produceren is Workshop 4 wellicht iets voor u.

ePUB Workshops onze locatie / uw locatie (tenminste 4 deelnemers)
 1. ePUB conversie – hoe maak je een zo schoon mogelijke basis-ePUB?
  1. Introductie ePUB
  2. InDesign
  3. Quark eXpress
  4. De vormgever: rekening houden met het eBook
 • workshop van 4 uur
 • cursusmaterialen
 • 3 maanden telefonische support
 1. HTML en CSS – praktische zaken om fraaie ePUBs te maken
  1. HTML en CSS – de basics
  2. Classes en id’s
  3. CSS tricks: kleuren (CMYK → RGB), regelafstand, witregels, nieuwe pagina’s, corpsgrootte, kleinkapitalen, initialen, superscripts, etc.
 • workshop van 4 uur
 • cursusmaterialen
 • 3 maanden telefonische support
 1. ePUB structuur – hoe zorg je dat je ePUB wordt geaccepteerd door CB/Apple?
  1. De bestanden toc.ncx en content.opf
  2. Het belang van metadata
  3. ePUBcheck
  4. Inkijkexemplaren Apple iBookstore
 • workshop van 4 uur
 • cursusmaterialen
 • 3 maanden telefonische support
 1. Geavanceerd werken met ePUBs – High Speed ePUBs maken
  1. Opschonen van een “vuil” bestand
  2. Verschillen tussen de diverse readers
  3. Licht programmeerwerk: leer Regular Expressions te gebruiken om slim te search & replacen → noten, hyperlinks, etc.
 • workshop van 4 uur
 • cursusmaterialen
 • 3 maanden telefonische support

Alle workshops duren 4 uur, worden vergezeld van cursusmaterialen en hebben een telefonische support gedurende 30 dagen.

ePUB Cursussen

Met een ePUB cursus kunt u verschillende workshops combineren om precies die vaardigheden te oefenen die u belangrijk vindt.

Houdt u zich bijvoorbeeld vooral bezig met het vormgeven van boeken en wilt u het ePUB gedeelte erbij gaan doen, kiest u dan voor de ePUB Vormgever cursus.

Bent u uitgever of werkt u bij een uitgever en besteedt u het produceren van de ePUBs uit aan derden? Met de ePUB Manager cursus kent u de valkuilen van ePUB productie, marketing en distributie, en leert u kleine aanpassingen zo nodig zelf door te voeren. U kunt bovendien scherper inkopen op het moment dat u de arbeidsintensiviteit van de werkzaamheden goed begrijpt.

Wilt u graag het hele ePUB productieproces binnenshuis houden? Kiest u dan voor de ePUB Uitgever cursus. Hiermee heeft u het hele traject van open document tot aanlevering aan de verschillende marktplaatsen, ecosystemen of boekwinkels goed in beeld. U kunt hiermee direct aan de slag.

De ePUB Professional cursus is voor degene die het ePUB formaat écht wil leren kennen en snel aan de slag wil met anders tijdrovende klussen zoals het linken naar uit de kluiten gewassen notenapparaten, het “live” maken van webverwijzingen en emailadressen en het opschonen van bestanden met bovenmatig veel (onnodige) code.

Voor meer informatie over alle cursussen kunt u ook terecht op de website www.epubcursus.nl.
Voorwaarden: